Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna som vi brukar få inför en flytt. Hittar du inte svaret du letar efter så kolla gärna in våra packtips eller kontakta oss på info@vsflyttbyran.se eller 031-96 96 88.

Behöver vi tillhandahålla skydd som filtar och täcken för ömtåliga saker?
Nej. Vi har ett stort antal flyttfiltar och skyddande kartong i bilen som vi använder för att skydda möbler mot allt från repor till tryckmärken.

Flyttar ni tavlor, speglar, tv etc.?
Ja. Vi använder filt och/eller kartonger för att skydda och stuva in dessa i bilen. Det är även vanligt att vi ställer dessa mellan två sängar för att de ska stå mjukt och säkert.

Min soffa är vit och får inte bli smutsig, emballerar ni denna extra?
Ja. På förfrågan plastar vi möbler för extra skydd. Ni bör dock vara medvetna om att detta både tar tid och medför extra kostnader i emballeringsmaterial som ej kan återanvändas.

Tar ni extra betalt om jag inte har hiss?
Nej. Vi tar inte ut några extra avgifter för trappjobb, vi räknar på tidsåtgång när vi ger offerter och beroende på omständigheterna kommer denna vara större eller mindre.

Finns det saker ni inte transporterar?
Ja. Det finns vissa saker som vi på grund av försäkringsskäl, lastens säkerhet eller våran egen säkerhet inte transporterar bland annat brandsläckare gasoltuber och färgburkar. Läs mer under rubriken “vi transporterar inte” på sidan våra packtips.

Transporterar ni levande växter?
Ja. Vi är vana vid att transportera växter men vi vill göra er uppmärksamma på att vår försäkring inte täcker levande växter, vi tar därför inte ansvar för avbrutna grenar och dylikt. 

Har ni F-skatt?
Ja. Vi har F-skatt, Yrkestrafiktillstånd och är helförsäkrade.